En 22-årig kvinna som åtalats för hemfridsbrott och misshandel nekar till anklagelserna.
En 22-årig kvinna som åtalats för hemfridsbrott och misshandel nekar till anklagelserna.

Arg kvinna kastade blomkruka och bet man

Mannen hann kasta sig åt sidan, det räddade honom från att få blomkrukan i huvudet.

ANNONS
|

När det blir rättegång kommer ett vittne och berättar om den åtalade kvinnans ilska. Då kommer förklaringen till vad det var som gjorde den åtalade 22-åriga kvinnan blev så arg.

Allt hände samma kväll, i september förra året. Kvinna sökte upp en 31-årig man i hans bostad, steget in på den brottsliga gärningen, hemfridsbrott, inleddes enligt åklagaren antingen av att hon trängde in i bostaden eller möjligen att hon stannade kvar utan att ha fått lov till det.

Hon var tveklöst rejält upprörd, det visar sig genom att hon också åtalas för misshandel och för försök till misshandel.

Hann flytta sig

Försöksbrottet skedde när hon tog tag i en blomkruka och kastade den mot 31-åringen. Åklagaren bedömer att det fanns en fara för att brottet skulle ha fullbordats, det förhindrades bara genom att 31-åringen lyckades flytta sig när krukan kom farande genom rummet.

ANNONS

Åtalspunkten som gäller misshandel handlar om att 22-åringen misstänks för att ha slagit och sparkat och sedan också bitit 31-åringen i ett finger. Slagen utdelades mot huvudet och sparkarna riktades mot kroppen.

Kräver 15 000 kronor

Mannen som bodde i lägenheten kräver 22-åringen på 15 000 kronor i skadestånd. Hon vill inte betala det eftersom hon också nekar till alla åtalspunkterna.

Vid rättegången tänker åklagaren utöver förhör med den tilltalade, offret och vittnen också visa bilder ifrån lägenheten. Åklagaren har bland annat tillgång till en bild på ett trasigt dörrhandtag och bilder som visar den trasiga krukan.

Åklagaren har också med sig en film till förhandlingen, som visar delar av händelsen.

ANNONS