Årets majblommeförsäljare får öppna upp egna webbshoppar

Årets majblommeförsäljning sker i år enbart digitalt. Samtidigt är det rekordmånga personer som ansöker om hjälp från föreningen.
– I år är det inte så lätt att sälja på grund av pandemin, säger Sigun Lilja som är ordförande i Halmstad.

ANNONS
|

På grund av pandemin har Majblommans försäljning inte kunnat ske som vanligt. Våren 2021 säljer barnen istället 2020 års fysiska majblommor genom egna webbshoppar.

– Om man köper en majblomma digitalt så kommer man få den hemskickad till sin brevlåda, så det blir inga fysiska möten, berättar Sigun Lilja som är ordförande för Majblomman i Halmstad och fortsätter:

– Sen har vi en del volontärer som kanske inte är så vana med det digitala. Det finns brister i år, så vi måste försöka hitta nya vägar.

Föreningen har behövt vara mer restriktiva än normalt när det kommer till vilka ansökningar de har godkänt, eftersom det har varit osäkert hur mycket pengar de har haft att jobba med. Samtidigt har det varit fler än någonsin som har sökt bidrag från föreningen på grund av pandemin.

ANNONS

– Det har aldrig varit så mycket som nu, det har varit jättetufft för många familjer. Förra året var det ingen försäljning så vi har fått vara mer restriktiva med att ge ut bidrag. Många av ansökningarna gäller kläder och skor inför sommaren, säger Sigun Lilja.

Årets försäljning av majblomman kommer ske på två olika sätt. De barn som vill kommer kunna öppna upp en egen webbshop där föregående års pin kommer säljas.

Utöver det här finns det en allmän insamling där man får en digital pin som tack för sitt bidrag. I den digitala insamlingen säljs 2021 års digitala och tigerrandiga majblomma som man får ladda ner.

Majblomman säljs mellan 15 april och 2 maj.

Fakta: Hit går pengarna

Majblomman samlar in pengar genom att barn och volontärer i hela Sverige arbetar med försäljning av majblommor i april varje år. Pengarna som samlas in delas ut i ekonomiskt stöd till enskilda barn, används för att informera om barns villkor och till att stödja forskningsprojekt som förbättrar barns villkor.

Källa: majblomman.se

ANNONS