Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in hos Statens servicecenter

Med start den 17 maj flyttar Arbetsförmedlingens kundtorgsverksamhet in hos Statens servicecenters kontor. Halmstad blir ett av 99 servicekontor som nu erbjuder tjänsten.

ANNONS
|

Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter startade under 2019 ett samarbete. Syftet var att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

– Samarbetet med Statens servicecenter är ett viktigt led i arbetet med att säkerställa en lokal närvaro och innebär att vi blir mer tillgängliga på fler platser. Det stärker våra möjligheter att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare, säger Lars Öhlund, chef på Arbetsförmedlingen i Halland i ett pressmeddelande.

Tjänsterna som kommer att erbjudas är enklare ärenden så som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, skriva in sig som arbetssökande, aktivitetsrapportera, använda datorer för självservice samt för att hämta och fylla i blanketter.

ANNONS

Marie Petersén, kontorsområdeschef på Statens servicecenter, säger att det nu blir lättare för besökarna när fler myndighetstjänster samlas under ett och samma tak.

– Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, säger hon.

Konceptet är inget nytt och upplägget är tänkt att genomföras i hela landet, där Halmstad nu blir ett av 99 servicekontor som erbjuder den här servicen.

– Det har tagits emot väldigt väl i andra städer eftersom det ger möjlighet att få hjälp med flera tjänster under samma tak, berättar Johan Eriksson, presskommunikatör på Statens servicecenter, om hur samarbetet tagits emot i tidigare städer.

Statens servicekonton erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Kundtorgstjänsten har redan införts på kontoren i Falkenberg och Kungsbacka. I Varberg flyttar det in den 10 maj och i Halmstad den 17 maj.

ANNONS