Antalet HVB-platser minskas

Antalet ensamkommande flyktingbarn blir allt färre i Halmstad, därför drar man nu ner på antalet HVB- och stödboendeplatser.

ANNONS
|

Under 2015 tog Halmstad emot rekordmånga ensamkommande flyktingbarn. Åren innan har det anlänt mellan 7 och 15 ensamkommande barn, men för två år sedan kom drygt 270. Halmstads kommun fick då agera snabbt och bemannade upp rejält för att kunna hinna med.

Sedan dess har dock antalet ensamkommande minskat i rask takt – och minskningen fortsätter. Redan i våras organiserade man om på Halmstads kommuns socialförvaltning, då man hade för många anställda i förhållande till antalet ensamkommande. Nu gör man om på nytt.

Enligt ett pressmeddelande från Halmstads kommun har man inlett förhandlingar med facket om att dra ner på antalet HVB- och stödboendeplatser. Samtidigt förhandlar man också om att dra ned på antalet tjänster i verksamheten. Hans Jörgen Wahlhed, chef för socialförvaltningen, säger dock i pressmeddelandet att målet är att undvika att säga upp personal. De anställda som berörs av neddragningarna ska erbjudas andra tjänster inom socialförvaltningen, enligt pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS