Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eivor Persson och Gitte Johansson lämnade under onsdagen över protestlistor som anställda skrivit under. Bild: Cecilia Welin
Eivor Persson och Gitte Johansson lämnade under onsdagen över protestlistor som anställda skrivit under. Bild: Cecilia Welin

Anställda lämnade över protestlistor mot att Jennie Vidal fick sluta

Dagen efter beskedet att Jennie Vidal fått sparken som hemvårdschef startade ett par anställda en namninsamling i protest. Nu har listorna lämnats över till kommunen.
– Det kändes upprörande att hon blev avskedad på det sättet. Vi hade velat ha kvar henne som chef, berättar Eivor Persson och Gitte Johansson.

Till vardags jobbar de båda på Akvarellens hemtjänst. Ingen av dem förstår varför deras chef plötsligt fick sparken och eftersom deras kollegor var lika frågande bestämde de sig för att agera och försöka stötta Jennie Vidal.

LÄS MER: Jennie Vidal får sparken som hemvårdschef

– Vi har inte fått veta vad det är hon har gjort. Det är tråkigt att det har blivit så här, för vi har varit väldigt nöjda med henne, säger Gitte Johansson.

Duon skickade dagen efter beskedet om Vidals entledigande ut mejl till alla inom hemvårdsförvaltningen.

– Tyvärr har responsen inte riktigt varit vad vi hoppats på. Många har inte velat skriva på för att de inte känner att de fått veta orsaken till att hon fick sluta. De hade velat veta mer, säger Eivor Persson.

– Det känns ju som att man lagt locket på, men den bild som målats upp av henne tycker inte vi stämmer. Hon var en mycket bra chef, väldigt peppande och särskilt under den här coronatiden har vi fått många mejl från henne där hon skrivit att vi gör ett bra jobb. Vi har känt ett stort stöd från henne, tillägger Gitte Johansson.

Hur har stämningen varit inom verksamheten efter att Jennie Vidal slutat?

– Vi träffar inte så många utanför vår hemtjänstgrupp men vi har fått en del mejl och något samtal från personal som tycker att det är bra att vi tar tag i detta och som har varit upprörda, säger Gitte Johansson.

Trots att Jennie Vidal efter förhandlingar valt att lämna Halmstads kommun med ett avgångsvederlag på 1,3 miljoner väljer duon ändå att lämna in protestlistorna.

– Vi har inte fått in riktigt alla än, men vi uppskattar att vi fått ihop omkring 100 underskrifter. Syftet med detta är att visa att Jennie Vidal hade stöd och vi vill att listorna ska diarieföras. Vi har inte fått klara besked och det är synd att vi blivit av med en bra chef som förstår sättet vi jobbar på, säger Eivor Persson.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här