Anställd varnas – använde kommunens bil i privat ärende

En anställd inom hemtjänsten i Halmstads kommun använde tjänstebilen för att uträtta ett privat ärende på arbetstid. Kvinnan har fått en skriftlig varning.

ANNONS
|

I varningen påpekar verksamhetschef Marinette Urell att den anställda genom sitt tilltag har brutit mot anställningsavtalet vilket ytterst kan leda till uppsägning eller avskedande.

Med hänvisning till att det rör en enskild medarbetare och händelse uppger Marinette Urell att hon inte närmare kan gå in på hur långt den anställda körde eller om det finns någon förklaring till kvinnans agerande.

– Men när det gäller tjänstefordon så ska de endast användas i arbetet. Inga resor i privat bruk är tillåtet. Medarbetaren har brustit i ansvarsfrågan då tjänstefordonet använts för privat bruk vilket inte får göras oavsett sträcka eller förklaring.

Marinette Urell berättar att inom kommunen har alla anställda som använder tjänstefordon en tagg som registrerar vem som kört samt vilken sträcka. Vid misstanke om att ett fordon använts felaktigt kan ansvarig chef begära att ta del av hur fordonet använts.

ANNONS

Hur vanligt är det att anställda inom hemtjänsten använder bilarna privat?

– Jag känner inte till att det utdelats några disciplinära åtgärder för liknande händelser i år.

ANNONS