Anders Thorén har varit chef på både teknik- och fritidsförvaltningen samt byggnadskontoret. Nu blir han förvaltningschef för en tredje gång.
Anders Thorén har varit chef på både teknik- och fritidsförvaltningen samt byggnadskontoret. Nu blir han förvaltningschef för en tredje gång. Bild: Povel Arwidson

Anders Thorén blir ny chef för bygg- och miljöförvaltningen

Kommunstyrelsen i Halmstad har utsett Anders Thorén till ny chef för bygg- och miljöförvaltningen.
– Det känns fantastiskt roligt, säger han.

ANNONS
|

Beslutet fattades av kommunstyrelsen under tisdagen. Anders Thorén, som närmast kommer från tjänsten som förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen, börjar sitt nya jobb den 15 februari.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är med en stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget, säger Anders Thorén, tillträdande förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen.

På ett sätt återvänder han till sitt tidigare jobb. Mellan 2013 och 2016 var Anders Thorén nämligen chef på förvaltningen som då hette byggnadskontoret. Sedan dess har miljöförvaltningen och byggnadskontoret slagits samman till en gemensam förvaltning.

– Man kan säga att jag är bekant med ena halvan av förvaltningen, och ruskigt nyfiken på den andra, säger Anders Thorén.

ANNONS

”Vi måste vara bäst”

I slutet av 2020 rapporterade HP om ett stort missnöje med kommunens handläggning av bygglovsärenden. Kritiken framfördes i en extern granskning av företaget Pwc.

LÄS MER: Halmstads hantering av bygglovsärenden sågas: ”Funkar inte som det ska”

Som tillträdande förvaltningschef är Anders Thorén inställd på att komma till rätta med dessa brister.

– Det finns inga andra alternativ än att se till att vi lyckas med servicen. Och det kommer att gå med lite tid, det är jag övertygad om, säger han och fortsätter:

– Bygg- och miljöförvaltningen har ett oerhört viktigt uppdrag för stan, dess invånare och företagare. Det är bara till oss som man kan vända sig i frågor som rör exempelvis bygglov och tillstånd – och då måste vi vara bäst på det.

Stora förväntningar från politiken

Även från politiskt håll är förväntningarna stora. I ett pressmeddelande säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande, följande om anställningen:

”Under Anders Thoréns tid som chef för byggnadskontoret fick verksamheten mycket gott betyg av kunderna. Jag har stora förväntningar på att den nya bygg- och miljöförvaltningen under hans ledning kommer leverera den höga och jämna servicenivå som våra företag och invånare har rätt att förvänta sig.”

Nuvarande chef för bygg- och miljöförvaltningen, Tommy Thuvesson, går i pension under våren.

ANNONS
ANNONS