Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Amanda arrangerar Europrides officiella invigning

Hallå där... Amanda Oscarsson från Getinge som är med och arrangerar den officiella öppningsfesten för Europride i Göteborg som går av stapeln nu på onsdag den 15 augusti.

Berätta! Hur kommer det sig att du jobbar med det här?

– Jag har jobbat på The Concept, en klubb vid Kungsportsplatsen i Göteborg, sedan i april. Efter att vi skulle öppna igen efter sommaruppehållet låg Europride i Göteborg såpass nära öppningsdatumet att jag absolut skulle öppna några dagar tidigare för att fira detta. Min fantastiska chef Zowie Enberg gav mig fria händer att göra vad jag ville! Jag har inte jobbat med event på det här sättet tidigare, men det är verkligen jättekul och jag har underbara kollegor som är lika peppade på det som jag. Vi är verkligen ett superteam!

Vad är det du gör, hur ser dina arbetsuppgifter ut?

– Mitt huvudsakliga ansvarsområde är sköta logistiken, allt från artister till att blåsa ballonger och självklart se till att den som kommer hit har den bästa kvällen i sitt liv! Det är en ganska stor lokal och vi väntar mycket folk, så det är en hel del att styra upp med. Fabulösa Gunn Lundemo är inte bara arrangör för festen hon är även den officiella DJ:n för Europride och har med sig ett koppel av överraskningar! Så denna festen går under hennes regi, med mig som ansvarig på plats som sköter logistik och allt runt omkring. Ett mycket roligt samarbete. Hon är grym!

Kan du avslöja lite om vad som kommer hända på festen?

– Hehe, jag kan inte säga så mycket men det kommer bli en grym fest för att fira kärleken! Det drar igång klockan 22.00 på onsdag och håller på fram till 03.00 och det kommer vara maxat från början till slut. Det blir en riktig "girl power" med tre starka liveakter: Mariette, Kamferdrops och Jasmine Kara som kommer bjuda på något utöver det vanliga. Att det bara är brudar som medverkar är en annan grej som känns fett! Många har frågat mig om när man ska vara på plats men vill man inte gå miste om något så är det säkrast att vara där vid öppning!

Varför är Pride så viktigt att uppmärksamma?

– I grunden handlar det om att uppmärksamma allas rätt att vara den man vill, känna vad man vill och våga leva ut det – det är verkligen jätteviktigt. Man kan tycka att det borde vara en självklarhet, men tyvärr är det inte så. Än. I mitt yrke som smyckedesigner har jag aldrig skiljt på manligt och kvinnligt. Jag gjorde ett smycke i samband med Pride 2016 med texten Love is Free, det kändes så frustrerande att behöva göra det för det borde vara självklart. Vem stör det om jag är gay eller inte? Vem får bestämma vad jag ska känna? Jag kommer aldrig sluta engagera mig för den här frågan. Så nu hoppas vi att så många som möjligt vill komma och fira kärleken med oss på onsdag! HAPPY PRIDE!

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här