90-åring rånad på serviceboende

En 90-årig man har blivit rånad av en ung gärningsman på ett serviceboende i Halmstad. I samband med rånet skadade sig den utsatte.
– Den äldre mannen har skadat foten och har eventuellt en fraktur i benet eller i foten, säger Ulla Brehm vid polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om rånet klockan 11.27 på torsdagsförmiddagen. Polisen misstänker att själva brottet inträffade cirka 10-15 minuter innan polisen fick kännedom om det.

Ulla Brehm är presstalesperson vid polisen i region Väst och uppger att rånet inträffade i en hiss på äldreboendet. I hissen ska en svartklädd gärningsman i 20-årsåldern ha rånat den äldre mannen på hans plånbok. I samband med rånet ska den drabbade mannen ha skadat sig.

– Till en början pratade man om att han hade skadat foten. Nu kan jag kan se att han eventuellt har fått en fraktur i foten eller i benet och man tillkallade därför ambulans, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Flydde från boendet

Vittnen såg efter rånet hur gärningsmannen flydde från serviceboendet som ligger i stadsdelen Andersberg i Halmstad.

Polisen har varit ute och sökt efter personen utan framgång.

– Vi är väldigt intresserade av uppgifter om det är så att någon har sett en person i 20-årsåldern iklädd svarta byxor, svart jacka och svart luva, springa i hög fart i området. Vi vill gärna få tag på den här personen, säger Ulla Brehm.

Människor som har uppgifter om rånet uppmanas att kontakta polisen via 114 14.

Skadeläget för den äldre mannen är för polisen i nuläget oklart.

– Man tillkallade ambulans till boendet och då antar jag att han har körts till sjukhus, men i övrigt vet jag inte hur han mår, säger Brehm.

Texten uppdateras.

ANNONS