Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

55-åring döms för hot med vapen

Den 55-årige mannen bråkade med en av grannarna och riktade två vapen mot flera personer. Nu döms han till fängelse.

Det var i augusti 2013 som den nu 55-åriga mannen var ute i trädgården. 55-åringens granne uppger i förhör att hon gick ut på morgonen för att dricka kaffe och att 55-åringen då gick runt i sin trädgård och skrek och sparkade i luften. 55-åringen ska då ha gett sig på sin granne och puttat henne. Lite senare gick grannen ut i sin trädgård igen och då ska 55-åringen ha stuckit ett luftgevär och revolver genom en spaljé och hotade att döda kvinnan och dennes djur.

55-åringen ska i samma veva även ha siktat med luftgeväret på ett grannhus och uttalat sig nedsättande om sina grannar. I fönstret på huset stod en familj och tittade ut för att se vad som pågick. Och de fyra personerna som befann sig i lägenheten fick slänga sig på golvet då de trodde att han skulle skjuta dem.

Mannen åtalades, mot sitt nekande, för två fall av olaga hot, ofredande och vapenbrott. Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till samtliga anklagelser.

55-åringen åtalades även för att i mars förra året ha haft en skruvmejsel på Stora torg och när två poliser skulle omhänderta honom hotade han att han skulle döda både poliserna och deras familjer.

Den åtalade 55-åringen dömdes så sent som i april i år till fem månaders fängelse i Hovrätten för bland annat misshandel och olaga hot.

Tingsrätten anser att den brottslighet han nu döms för inte ska slås samman med tidigare dom, varför han döms till tre månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd till de personer han hotade.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här