Den 48-årige mannen döms för övergreppen till över tre år i fängelse.
Den 48-årige mannen döms för övergreppen till över tre år i fängelse.

48-årig man döms för våldtäkt mot barn

Åklagaren menar att brotten är extra grova eftersom den 48-årige mannen var en nära vän till familjen som hade varit barnvakt åt flickan. Nu döms Halmstadbon till fängelse för våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

ANNONS
|

Mannen döms för två tillfällen av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Samtliga tre händelser ska ha skett de senaste tolv månaderna.

Mannen var en nära vän till flickans familj och hade ibland agerat barnvakt åt flickan, som var mellan tio och elva år när brotten begicks. Det spelar in i tingsrättens bedömning då man menar att mannen missbrukat ett särskilt förtroende som närstående till familjen.

Övergreppen filmades

Övergreppen kom till polisens kännedom genom ett anonymt tips till socialtjänsten. I mannens mobiltelefon hittades också två filmer från en kamera som suttit i mannens sovrum. Den visar två av övergreppen och gör också mannen skyldig till barnpornografibrott.

ANNONS

Mannen erkänner till tillfället som filmades men nekar till de andra. Han säger i förhör att det hände en gång och att ”djävulen spelade i hans huvud” – han menar att han ser flickan som sitt eget barn.

Men förhör med flickan som vittnar om flertalet händelser – kombinerat med videobevisen – gör att han döms för brotten till fängelse i tre år och två månader. Han ska även betala 200 000 kronor i skadestånd till målsägande.

ANNONS