38-åring åtalas för dråpförsök

En 38-årig man åtalas efter knivskärningen av en annan man på Vallås i början av juli.

ANNONS
|

Händelsen inträffade på Vallås kvällen den 4 juli. Enligt polisens uppgifter börjar 38-åringen och en annan man av oklar anledning bråka i 38-åringens mammas trädgård. Det utvecklas till handgemäng och fortsätter på parkeringen utanför där 38-åringen utdelar två hugg med ett knivliknande föremål mot mannens buk, strax ovanför levern, och axel.

När polispatrull anländer har 38-åringen redan avvikit från platsen. Den knivskurne mannen förs till sjukhus. Veckan därpå grips sedan 38-åringen odramatiskt i Helsingborg.

Nu åtalas han misstänkt för försök till dråp. 38-åringen har, enligt åtalet, försökt döda mannen genom att hugga honom med kniv i buken och i axeln.

ANNONS

I åtalet står även att handlingen var potentiellt livsfarlig, att den misstänkte högg i blindo och att mannen överlevde endast till följd av tillfälliga omständigheter.

Knivhugget i buken skapade en 2,5 centimeter lång sårskada och var så djupt att det snuddade vid tunntarmen. Hade hugget i stället träffat andra organ, som levern, eller bidragit till större skador på tarmarna hade mannen kunnat avlida, menar åklagaren.

På stillbilder från en film över händelseförloppet som ett vittne spelade in med sin mobiltelefon går det bland annat att se hur 38-åringen och mannen först brottas och utdelar slag mot varandra i trädgården, innan 38-åringen hämtar ett knivliknande föremål som han stickskadar mannen med på parkeringen utanför.

De båda männen är bekanta med varandra. I förhören som hållits med dem skiljer sig uppgifterna åt om hur bråket uppstod. 38-åringen menar att mannen hotade att tända eld på sig själv, medan mannen berättar att 38-åringen uppträdde aggressivt mot en vän till honom.

38-åringen förnekar brott. Han är bosatt i Helsingborg, men har tidigare varit skriven i Halmstad.

ANNONS