Den 37-årige man som misstänk för mordförsök på Spenshult är omhäktad men nekar fortfarande till anklagelserna.
Den 37-årige man som misstänk för mordförsök på Spenshult är omhäktad men nekar fortfarande till anklagelserna. Bild: Roger Larsson

37-årig expolis fortsatt misstänkt för försök till mord på asylboende

Den 37-årige expolisen nekar till misstankarna om mordförsök. Han hävdar att offret angrep honom och att skadan uppstod i tumultet.

ANNONS
|

Natten till den 30 oktober larmades polis och ambulans till asylboendet på Spenshult. Två män hade varit i bråk och den yngre av dem hade skärskador.

Efter att polisen fått en bild av händelseförloppet greps 37-åringen och anhölls några timmar senare, misstänkt för dråpförsök. Några dagar senare häktades han av jourdomstolen vid Varbergs tingsrätt. Rubriceringen av det misstänkta brottet ändrades då till försök till mord.

Offret hade en stickskada i buken, strax under revbenen.

37-åringen, som uppger i Kriminalvårdens personutredning att han tidigare varit polis, nekar till anklagelsen och hävdar att det var mannen som ses som offer i händelsen som var angripare, 37-åringen försvarade sig bara.

ANNONS

Nyligen beslutade Halmstads tingsrätt att mannen ska vara fortsatt häktad. Han motsatte sig det och står fast vid sin uppfattning. Inför omhäktningsförhandlingen förklarade 37-årinens advokat Sigvard Cumtell att gärningen som hans klient är misstänkt för inte skedde med uppsåt, att han blev angripen och att målsäganden skadades i tumultet. ”En liten och ytlig sårskada” konstaterar Cumtell i sin inlaga till tingsrätten.

37-åringen är bosatt i Göteborg. Han lever tillsammans med sin flickvän. Offret har också bott inneboende på samma adress.

Personutredningen som gjorts i målet visar att mannen inte är dömd till någon kriminalvårdande påföljd tidigare, men att han förekommer i straffregistret, bland annat för snatteri och vid det senaste tillfället för brott mot knivlagen.

Den 37-årige expolisen omhäktas, för att det finns risk att han fortsätter begå brott, risk för att han försöker påverka utredningen och risk för att han avviker och håller sig undan den fortsatta utredningen.

ANNONS