Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Högt hus. HFAB planerar bygga ett hyreshus i åtta våningar i området Vårhem på Rotorp.

30 nya lägenheter i åttavåningshus

Halmstads fastighetsbolag, HFAB, ska bygga 30 nya hyreslägenheter i området Vårhem på Rotorp.

Artikeln rättad 161012. Det ska vara 30 lägenheter.

Huset får åtta våningar och blir 25 meter högt. Det ska ligga i den östra delen av området mellan Fågelvägen och begravningsplatsen. På tomten står i dag en gammal panncentral som kommer att rivas.

– Det här är ett mycket bra projekt med små lägenheter med hög tillgänglighet, säger Henrik Oretorp (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, som på tisdagen gav samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för den aktuella fastigheten, Armadan 1.

De lägenheter som finns i de äldre hyresfastigheterna på Fågelvägen har dålig tillgänglighet. HFAB har tidigare haft planer på att antingen riva dem och bygga nytt, eller bygga på en vindsvåning och bygga utvändiga hissar.

– Jag tycker HFAB gör helt rätt som låter husen stå kvar. Det behövs den här typen av lägenheter med en lägre prisnivå också, säger Henrik Oretorp.

Det nya projektet är i ett inledningsskede och HFAB har inte räknat på vilka hyresnivåer lägenheterna kommer att få. Enligt Ulf Nilsson, kommunikationschef på HFAB, tänker man sig ett 30-tal lägenheter i storlekarna 1–3 rum och kök. 

– Vi räknar med att ettorna blir 35–40 kvadratmeter, tvåorna 50–55 kvadratmeter och treorna 60–65 kvadrat, säger han.

Varje lägenhet får balkong eller uteplats. Fasaden uppförs i gult tegel eller puts.
Förutom åttavåningshuset byggs två mindre hus på 100 respektive 150 kvadratmeter. Det större av dem kommer att användas som kontorslokal.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här