En av de tre personer som anhållits har begärts häktad för mordet och den grova mordbranden på Östra stranden.
En av de tre personer som anhållits har begärts häktad för mordet och den grova mordbranden på Östra stranden.

27-årige mannen begärd häktad för mordet på Östra stranden

27-åringen som är anhållen efter mordet och branden vid Stugcentralen har häktats på sannolika skäl misstänkt för brotten. Under häktningsförhandlingen har han gjort vissa medgivanden - men förnekar att han skulle haft för avsikt att döda någon.

ANNONS
|

Förhandlingen mot mannen hölls under fredagsförmiddagen. Rätten beslutade att häkta 27-åringen, på sannolika skäl misstänkt för brotten - mord och grov mordbrand.

Ingenting som kommit fram hittills har alltså ändrat polisens uppfattning om hans delaktighet i den allvarliga händelsen på tisdagskvällen, då en man hittades allvarligt knivskadad utanför det brinnande infernot av övertända lägenheter vid Stugcentralen på Södra Badvägen på Östra stranden.

Under häktesförhandlingen gjorde den 27-åringen vissa medgivanden. Han har bland annat sagt att han höll i en kniv och högg den nu döde mannen, men säger att han inte haft för avsikt att döda honom.

27-åringens försvarsadvokat, Otto Hallgren, uttryckte att:

ANNONS

– Han vidgår i sig att han använt kniv mot en person och skurit den personen utifrån en, som han uppfattat, hotfull situation.

27-åringen har under förhandlingen också medgett att han anlade branden, men säger att han inte hade för avsikt att branden skulle spridas. Han nekar därför till brott.

Otto Hallgren förklarade:

– Han har inte uppfattat att den eld, som han i och för sig påsatte, skulle kunna sprida sig.

Utöver 27-åringen blev också två kvinnor, 26 respektive 22 år gamla, initialt anhållna som misstänkta för delaktighet i mord och grov mordbrand. De har nu släppts.

LÄS MER:Stugcentralens ägare: ”Alltid haft säkerheten som nummer ett”

LÄS MER:Misstänkta för mord och grov mordbrand ska begäras häktade under fredagen

LÄS MER:Sergio var den siste att rädda sig ur det brinnande infernot

ANNONS