Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

27-åring döms för tre år gammal våldtäkt

Den 27-årige mannen åtalades i april i år för att ha våldtagit en ung tjej som befann sig i ett hjälplöst tillstånd sommaren 2012. Nu döms han till två års fängelse för våldtäkt.

Det var sommaren 2012 som mannen efter stängningstid bjöd in tre unga tjejer på den krog han jobbade på. Han ska enligt tjejerna ha bjudit på alkohol som de inte behövde betala för.

Den yngsta av tjejerna, som ännu inte hade börjat i gymnasiet, blev så berusad att hon först kräktes inne på krogen och somnade sedan i en soffa. När de två andra tjejerna, en syster till den unga flickan och hennes kompis, gick ut för att röka kunde de genom att fönster se hur hennes huvud rörde sig fram och tillbaka.

De blev oroliga över att 27-åringen gjorde något med den medvetslösa flickan eftersom han varit närgången mot henne under kvällen och gick därför in igen. Men inget verkade vara fel och efter en stund ville de gå ut och röka igen och de flyttade då den berusade flickan till en soffa så att de kunde se henne utifrån.

När de sedan stod utanför kunde de genom fönstret se hur mannen hade dragit ned den medvetslösa flickans byxor och hade sex med henne.

Eftersom de var rädda för 27- åringen försökte de avbryta honom genom att ropa och fråga om han ville komma ut och röka. De gick därefter in på krogen igen och tog med sig den medvetslösa flickan hem och berättade dagen efter för henne vad som hänt.

Den våldtagna flickan har själv inga minnesbilder från att hon ska ha legat i soffan och att 27-åringen ska ha utnyttjat henne. Hon minns bara att hon vaknat upp dagen efter och att hennes syster och hennes kompis berättat vad som hänt kvällen innan. Systern ville att hon skulle polisanmäla händelsen, men hon försökte i stället att förtränga vad som hänt eftersom hon var rädd för 27-åringen och hans familj. Men hon berättade ändå för en vän och en ex-pojkvän om vad som hänt genom att skriva ett meddelande på Facebook.

Dagen efter träffade flickan 27-åringen för att fråga honom om vad som hänt och han ska då ha sagt att han slagit i huvudet och inte minns. Men han gav flickan ett brev som användes som bevis vid rättegången.

Först efter att flickans mamma fått reda på vad som hänt ska 27-åringen ha blivit polisanmäld.

27-åringen nekar till att han våldtagit den unga flickan och att han ens skulle ha bjudit in dem på krogen för att dricka alkohol. Han menar att de tre tjejerna hittat på allting för att ”jävlas” med honom eftersom han inte velat köpa cigaretter till dem och att han tidigare kört ut dem från krogen, eftersom de inte hade åldern inne.

Brevet som användes som bevismaterial uppger han att han skrivit efter att det gått ett rykte om att han och den unga flickan var tillsammans och att hon skulle ha sagt att hon ville skaffa barn med honom.

Tingsrätten anser att systerns och hennes kompis vittnesuppgifter ger ett starkt stöd till vad som hänt och att de inte kan se något skäl till varför de skulle hitta på att flickan blivit våldtagen. Tillsammans med andra vittnesuppgifter och bevis i utredningen anser tingsrätten därför att det är ställt utom rimligt tvivel att 27-åringen gjort sig skyldig till våldtäkt på den medvetslösa flickan.

27-åringen döms därför för våldtäkt till två års fängelse och han ska även betala ett skadestånd till flickan på totalt 105  000 kronor.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här