Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads tingsrätt Bild: Lina Salomonsson
Halmstads tingsrätt Bild: Lina Salomonsson

27-åring antastade fulla sovande män på efterfest

På efterfesten ska den 27-årige mannen ha antastat två avdäckade fulla män genom att ta på deras kön innanför kalsongerna och genom byxorna. Nu åtalas han för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande.

Utöver offren har polisen hört sammanlagt sex vittnen till de båda händelserna. När den misstänkte gärningsmannen greps av polis tidigt den aktuella söndagsmorgonen i februari sa han att han var för full för att minnas vad som skett.

Lite tidigare samma morgon pågick efterfesten fortfarande på en adress i Halmstad. Händelserna som den allvarligaste åtalspunkten, sexuellt övergrepp, bygger på utspelade sig efter att en av killarna fått för mycket att dricka och somnat på en soffa. Under tiden han sov reagerade två tjejer på att den nu åtalade 27-åringen hade knäppt upp hans skjorta och byxor, fört in sin hand innanför hans kalsonger och tog på hans kön.

Antastade två män

I polisförhör uppger tjejerna att 27-åringen slutade när de sa till honom, men att han gjorde om samma sak mot samma kille bara några minuter senare. Efter att ha blivit tillsagd flera gånger ska han ha lämnat den sovande mannen i fred, men en stund senare ska han ha antastat en annan man. Även han uppger i förhör att han trött och berusad lagt sig för att sova på en soffa.

När händelserna som den andra åtalspunkten, sexuellt ofredande, bygger på utspelade sig uppger offret att han befinner sig i ett tillstånd någonstans mellan vaken och sovande. Han säger i förhör att han känner hur någon tar på hans kön genom byxorna, men att han är tillräckligt vid medvetande för att kunna freda sig genom att slå bort handen.

Omtöcknad och med slutna ögon upplever han det som att han lyckas avvärja fyra eller fem närmanden. Enligt ett ögonvittne upphör den misstänkte 27-åringen med sina närmanden när hon kommer in i rummet.

Inga kommentarer

I polisförhör säger den åtalade 27-åringen att han har svårt att tänka sig att han har gjort det som påstås, men han vill varken erkänna eller förneka brott.

– Jag kan inte säga någonting, säger han.

En fråga som rätten ska avgöra är hur graden av berusning påverkar säkerheten i vittensmålen.

– Jag finner ingen anledning att ifrågasätta de uppgifter som jag har tagit del av i polisförhören, säger Henrik Kindlund, åklagare.

HP har flera gånger sökt den misstänkte gärningsmannens advokat, men utan att lyckas.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här