25 ungdomar deltar i Ung Drive i sommar

25 ungdomar får i sommar chansen att delta i Ung Drive, projektet som ger möjlighet att prova på att driva ett eget företag.

ANNONS
|

Det är andra året som Halmstads kommun erbjuder ungdomar i årskurs ett och två på gymnasiet att lära mer om entreprenörskap. Och intresset har ökat.

–Absolut, det är fler som har sökt och fler deltagare som har tackat ja, säger Alban Qitaku, ansvarig för Ung Drive Halmstad.

Årets Ung Drive drog i gång på torsdagen med en informationskväll och på det följer fyra utbildningsdagar i juni.

Deltagarna behöver inte ha en färdig idé med sig, utan vad man ska satsa på formas med utgångspunkt i en idéworkshop.

–Väldigt mycket fokus är på försäljning. Vi förespråkar att det är ute hos kunden du ska vara, säger Alban Qitaku om arbetet i projektet.

ANNONS

Med affärsidén utmejslad tar så en månads arbete vid där ungdomarna får pröva sina vingar. Under tiden har de tillgång till stöttning av de två coacherna i projektet.

–Huvudsaken är lärandeprocessen, men sedan finns en röd tråd i det hela, säger Alban Qitaku, som syftar på att de flesta av eleverna under sitt tredje år på gymnasiet har möjlighet att driva UF-företag och att Ung Drive då är ett första steg.

Ung Drive avslutas i slutet av juli då deltagarna också får presentera sitt företag för en jury med bland annat personer från näringsliv och politiker. Ett företag utses som får gå vidare till SM i Ung Drive.

ANNONS