Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Brunnsåkersskolan Bild: Jari Välitalo, Jari VŠlitalo
Brunnsåkersskolan Bild: Jari Välitalo, Jari VŠlitalo

200 000 kronor ska öka tryggheten på Brunnsåkersskolan

Barn- och ungdomsnämnden ansöker om 200 000 kronor som ska gå till att göra den fysiska miljön på Brunnsåkersskolan mer trygg.

Ansökan från nämnden avser medel från kommunens så kallade ”tillgänglighetsmiljon”, som är ett årligt anslag som ger erfarenheter och kunskaper när det gäller tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

De senaste åren har Brunnsåkersskolan växt och det beskrivs som trångt i lokalerna. Många elever upplever att skolans utrymmen är svåra att ta sig fram i. Särskilt nyanlända elever och de med olika funktionsnedsättningar beskriver problematiken, enligt kommunen.

Nu vill skolan ta ett helhetsgrepp och öka tryggheten och tillgängligheten i den fysiska miljön. Några av de tilltänkta åtgärderna är bland annat tydliga skyltar och bilder samt avgränsningar med skärmar och dylikt.

Funktionsrättrådets arbetsutskott har föreslagit att nämndens ansökan beviljas. Och på tisdagens sammanträde instämde kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling. De föreslår att kommunstyrelsen, som är sista instans, beviljar de sökta 200 000 kronorna till Brunnsåkersskolan.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här