Protesterar. Bengt Åkerblom  från Kommunal lämnade över en lista med 2 500 namn till Carl Fredrik Graf och Ann-Charlott Mankell.
Protesterar. Bengt Åkerblom från Kommunal lämnade över en lista med 2 500 namn till Carl Fredrik Graf och Ann-Charlott Mankell.

2 500 namn mot löneförhandling

Hycklare! Pinsamt! Gör om gör rätt! Glåporden mötte Carl Fredrik Graf (M) när han mötte arga kommunalare på rådhustrappan före kommunfullmäktige.

ANNONS
|

Ilskan gällde de löneförhandlingar som just avslutats, i oenighet, mellan facket och arbetsgivaren som ger undersköterskorna inom äldreomsorgen ett extra stort lönelyft.

Kommunal anser att även anställda som är utbildade undersköterskor och har arbetsuppgifter som motsvarar det borde ha fått ta del av den särskilda satsningen, även om de har andra yrkestitlar.

– Ni skickar en signal till dessa anställda att de inte är lika mycket värda som de som jobbar inom äldreomsorgen, sade Kommunals ombudsman Bengt Åkerblom innan han lämnade över namnunderskrifterna till kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) och personalutskottets ordförande Ann-Charlott Mankell (M).

– Vår bedömning är att vi följer det avtal som de centrala parterna har slutit, sade Carl Fredrik Graf.

ANNONS
ANNONS