Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gripen. En 18-årig före detta elev på Kattegattgymnasiet greps sent i går kväll misstänkt för knivattacken på skolan tidigare under fredagen.

18-åring begärd häktad efter knivdåd på skola

18-åringen som greps i fredags efter knivbråket på Kattegattgymnasiet har begärts häktad. Han misstänks för mordförsök på en gymnasieelev.

Det var vid 13-tiden i fredags som en elev blev knivskadad under ett bråk på skolan.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha skurit eleven i nacken och eleven ska också ha fått skador på armarna sedan han försökt värja sig från den attackerande mannen.

– Men skadorna är inte livshotade, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Eleven fördes till sjukhus för kontroll efter omplåstring på skolan och skadorna har uppgetts vara lindriga.

Redan under fredagen visste polisen vem den misstänkte gärningsmannen var. Han anhölls i sin frånvaro och kunde gripas kvart över tio på fredagskvällen.

Gripandet skedde i centrala Halmstad och gick enligt polisen lugnt till väga.

– Han togs med till polisstationen och delgavs misstanke om försök till mord. Strax efter elva tog åklagaren beslutet att anhållandet ska kvarstå, säger Thomas Fuxborg.

Den misstänkte är 18 år gammal och har tidigare varit elev på skolan. Men några detaljer kring vad som låg bakom bråket vill inte polisen gå ut med i dagsläget.

– Vad den misstänkte sagt i förhör stannar i nuläget hos oss. Vi har också fått en förklaring från offret, men det behåller vi också för oss själva, säger Thomas Fuxborg.

Han tillägger att det fanns flera vittnen till händelsen. Även dessa har förhörts under helgen.

– Men vi går inte ut med några detaljer, säger Thomas Fuxborg.

Under söndagen lämnade åklagaren in en begäran om häktning till tingsrätten.

– I övrigt pågår förhör för att få fram ett bra underlag till åklagaren, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Skolans rektor Frank Wedding uppgav i fredags till HP att han ser mycket allvarligt på händelsen och skolan hade redan då möte med personalen och kommer att ha ytterligare ett under måndagen. 

På kommunens hemsida skriver skolan att "på måndag morgon kommer alla resurser inom elevhälsovården att ta emot de elever som vill prata om det inträffade".

– Vi är så klart förberedda på att det nog inte kommer bli en helt normal måndag. Det är mycket att prata om och vi är redo att svara eleverna på alla deras frågor, och även föräldrarna så klart. Sedan får polisen göra sitt arbete, uppgav Frank Wedding till HP.

2015 inträffade också ett knivbråk i anslutning till skolan. Den gången blev offret knivskuren på örat av en person som sedan försvann på moped.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här