16-åring släpptes efter förhör om bilbrand

Den 16-åring som natten till måndag greps i anslutning till en bilbrand i Oskarström släpptes efter förhör. Polisen utreder flera anlagda bränder efter helgen.

ANNONS
|

Vid fyratiden på måndagsmorgonen började en bil brinna vid Hantverksgatan bakom Folkets hus i Okarström. Ytterligare två bilar som stodparkerade i närheten fick skador.

I samband med attbranden startade sågs en ung man springa från platsen. Polisen hittade sedan en 16-åring i närområdet som misstänktes vara narkotikapåverkad och fick följa med för provtagning. Han förhördes även om sin eventuella koppling till bilbranden och till stölder som ska ha skett i intilliggande bilar.

– Åklagaren i ärendet beslutade att den här personen skulle släppas på fri fot efter förhör, säger polisens utredningschef i Halmstad, Martin Inglund.

16-åringen är inte avförd från utredningen. En av anledningarna till att han släpptes är hans låga ålder.

ANNONS

– Vi tittar nu på ärenden i området för att se om det kan finnas kopplingar till annan skadegörelse, säger Martin Inglund.

Det brann lite varstans i Halmstad i helgen. På Blåklintsvägen på Furet brann tre bilar under natten till söndag, varav två bilar var så illa åtgångna att det bedömdes blisvårt att spåra ägarna.

Knappt en och en halv timme efter branden på Blåklintsvägen larmades polis till en brand på nöjesstället Parken vid folkparken på Furet. På plats kunde polisen direkt konstatera att branden var anlagd och bevis kunde säkras.

– De utredningarna lever. Vi får in tips och våra tekniker arbetar med de här händelserna, säger Martin Inglund som inte ser någon direkt koppling mellan de båda nattliga bränderna på Furet.

– Men vi utesluter inte att det skulle kunna finnas samband.

ANNONS