Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen.
Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen. Bild: Casper Johansson

Östergårdsskolan utrymdes efter gaslarm

Strax efter klockan nio fick räddningstjänsten ett larm om gasutsläpp på Östergårdsskolan i Halmstad. Senare kunde det konstateras att gaslukten inte kom från skolan.

ANNONS
|

Enligt de första uppgifterna kommer larmet från en NO-sal på skolan. Räddningstjänst skickades dit för att undersöka men hittade inte någon läcka på skolområdet.

– Vi är på plats och letar efter vad det kan vara som läcker, vi har inte känt någon lukt i NO-salen där vi trodde att det var, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten, en knapp halvtimme efter larmet.

Både barn och personal har befunnit sig i skolan men samtliga utrymdes ur lokalerna medan räddningstjänsten jobbade på platsen.

– I någon omfattningen har man verksamhet i skolan nu på sommaren. Jag vet inte om det är fritids eller sommarskola, men personal och elever har utrymts, säger Stened.

ANNONS

Ingen läcka på skolområdet

Efter en stunds sökande kunde man konstatera att det inte läckt gas inne på skolområdet utan att gaslukten kom utifrån.

– Vi hittade ingenting på skolan utan kom fram till att det kommer utifrån i området. Det hade även läckt in på skolan vilket utlöste automatalarmet och man kunde känna lukten på skolområdet, säger Stened en dryg timme efter larmet.

Vid 10-tiden hade räddningstjänsten lämnat skolan och lämnat över arbetet till ett energibolag som nu söker efter en läcka i sin gasledning i området.

ANNONS