Branden i ödehuset misstänkts vara anlagd.
Huset var övertänt när räddningstjänsten kom fram och gick inte att rädda. På onsdagsmorgonen var det lite glöder kvar i resterna av huset. Bild: Stefan Bennhage

Ödehus brann ned till grunden

En förbipasserande person såg ett hus stå i lågor sent på tisdagskvällen och larmade räddningstjänsten. Huset, som visade sig var obebott, gick inte att rädda.

ANNONS
|

Strax innan midnatt under natten mot onsdag tog räddningstjänsten i Halmstad emot larmet om en fullt utvecklad brand i ett hus strax väster om Simlångsdalen, mellan Skärkered och Hertered. Enheter från Halmstad och Simlångsdalen ryckte ut till platsen.

– Det är ett ödehus utanför Halmstad som var fullt övertänt när vi kom dit. Ingen person har bott där på många år, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten, på onsdagsmorgonen.

Huset brann så mycket att det inte gick att rädda utan räddningstjänsten lät det brinna ned. Eftersom det inte finns några intilliggande byggnader och det är blött i marken fanns det ingen risk att branden skulle sprida sig.

ANNONS

– Just nu glöder det lite på platsen och det kommer det göra i någon timme till, men det är inget som är hotat. Det glöder och ser kanske lite vackert ut, säger Karlborg.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

ANNONS