Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Åtta meter hög plasthög brann på industri

Under den tidiga torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten åka ut till Stena Recycling i Kistinge efter att en uppskattningsvis sju-åtta meter hög plasthög börjat brinna.

Röken spred sig så som rök gör normalt sett vid brand, men det var aldrig fråga om någon spridningsrisk eller fara för allmänheten, berättar Conny Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

– Rök blir det såklart, men det var ingen risk att branden skulle sprida sig, säger han.

Klockan var strax efter halv fyra på torsdagsmorgonen när räddningstjänsten larmades ut till industrin på Stjärnarpsvägen. Inne i lokalerna hade en vad räddningstjänsten uppskattar som sju till åtta meter hög hög med plast av oklar anledning tagit fyr.

Enligt de initiala larmuppgifterna gällde olyckan en materialhög, Stena Recycling arbetar med den typen av materialåtervinning.

– Vi har släckte elden med hjälp av personalen och de har nu tagit över arbetet igen efter att vi har varit där, säger Eriksson.

LÄS MER: Stena recycling tror sig veta vad som orsakade storbrand

Det var inte den enda branden räddningstjänsten bekämpade under natten. Ett par timmar tidigare, vid klockan halv ett, larmades man till Maratonvägen med anledning av en moped som stod i brand.

Inte heller den branden riskerade att sprida sig, och räddningstjänsten fick släckt den.

LÄS MER: Vad händer på just din gata? Superlokalt ger dig full koll!

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här