Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Åtalsanmälan mot 51-åring för djurskyddsbrott

Länsstyrelsen åtalsanmäler en 51-årig man från Halmstad efter att han brutit mot ett tidigare utfärdat djurförbud.

Den 51-årige mannen förbjöds redan 2003 av länsstyrelsen från att tillsvidare äga eller ta hand om djur. Då hade han två avmagrade hundvalpar i ett hundhägn utan att se till att de hade tillgång till vatten. Länsstyrelsen fick då ett tips om hundarna och de kunde omhändertas.

51-åringen fick tillbaka hundarna efter löfte om veterinärvård, men veterinären ansåg att hundarna var så pass sjuka att de behövde avlivas. Länsstyrelsen beslutade då att ge mannen djurförbud.

Under åren har länsstyrelsen gjort flera kontroller för att se till att mannen inte har någon kontakt med djur och man har även talat med mannens dotter för att kontrollera att förbudet följs.

I december ansökte dottern om ett tillstånd hos länsstyrelsen för att ta över ett hunddagis i Halmstad. När länsstyrelsen kontrollerade lokalerna påpekade man faderns djurförbud, eftersom han skulle hjälpa till att bygga om lokalerna.

Vid ett oanmält besök i lokalen träffade länsstyrelsens kontrollanter på 51-åringen i lokalen tillsammans med en praktikant. Medan kontrollanterna var där kunde de se hur mannen hanterade hundarna i lokalen genom att flytta på dem mellan rastgårdarna och lämna ut hundar till kunderna.

Länsstyrelsen anser att mannen brutit mot djurförbudet och åtalsanmäler därför mannen.

Den som bryter mot djurskyddslagen kan dömas till böter eller fängelse i högst två år.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här