Åtalat Halmstadpar häktades för grovt narkotikabrott och stöld

En månad efter att Halmstadparet åtalats för häleri, efter att ha försökt sälja stulna verktyg tillbaka till hantverkarna som blivit bestulna, åtalades de igen. Nu sitter de båda häktade för grovt narkotikabrott, häleri och stöld genom inbrott.

ANNONS
|

Det var för ungefär ett år sedan som Hotell Mårtensson i Halmstad utsattes för inbrott under pågående renovering. Bland annat stals verktyg.

Några dagar senare såg en av hantverkarna som arbetade på hotellet att verktygen låg ute till försäljning på Facebook.

Gärningspersonerna var ett par från Halmstad. Mannen i 50-årsåldern erkände brott, medan kvinnan, i 30-årsåldern, förnekade. Mannen åtalades även för vapenbrott då ett avsågat hagelgevär hittades i lägenheten, men förnekade även där brott. Åtalet skedde i mitten av mars i år.

Häktades två dagar senare

Men i slutet av april i år greps det igen och häktades två dagar senare. Den här gången för grovt narkotikabrott. Detta efter att hotellpersonal anträffat misstänkt narkotika på parets rum, under en städning, och tillkallat polis. Polis utförde därefter en husrannsakan.

ANNONS

Tillsammans hade paret bland annat över 1,3 kilo amfetamin, men även tramadoltabletter, alprazolam, pregabalin, zopiklon och cannabisharts. På parets säng låg sprutor, innehållande misstänkt narkotika.

Vidare under husrannsakan hittades sammanlagt 5 stycken mobiltelefoner, som har sökts igenom av polis.

Genom bank- och swishkonton fann polisen flera betalningar till och från kvinnans telefon, som enligt polisen kan antyda att paret sysslat med försäljning av narkotika.

Ett urinprov från kvinnan påvisade att hon var påverkad av sju olika substanser, där bland annat Amfetamin, Tramadol och Alprazolam.

I ett första förhör med polisen, där mannen delgavs misstankar kring grovt narkotikabrott, vägrade han att svara på frågor.

Två månader senare förhördes mannen åter, men vägrade även den här gången att svara på frågor från förhörsledaren.

”Brukar amfetamin dagligen”

Även kvinnan nekade till brott och svarade likt sin partner inte på de frågor som ställts. I senare förhör medgav hon däremot att det var hennes tabletter som polisen fann i lägenheten, men förnekade fortfarande till grovt narkotikabrott.

På frågan om hur ofta hon brukar amfetamin svarade kvinnan att hon tar det dagligen, men ibland har uppehåll på några veckor. Kvinnan har även skulder på över 70 000 kronor.

Brottet bedöms som grovt eftersom det avser en stor mängd narkotika som, enligt polisen, paret har avsett att sälja. I förhör uppgav kvinnan att 1,3 kilo amfetamin går att sälja för 260 000 kronor.

ANNONS

I samband med detta åtalades paret även för häleri efter att tre pressbackar, som tidigare stulits från en byggarbetsplats i Halmstad, införskaffats av paret.

I nuläget sitter paret häktade och står åtalade för stöld genom inbrott, häleri och grovt narkotikabrott.

LÄS MER:Hantverkare stämde träff med säljare av stulna verktyg

ANNONS