Åtalad man förnekar attack mot vakt: ”Allt är en stor lögn”

Misstanken: en medelålders man slog till en vakt i ansiktet. Mannen var upprörd efter att ha fått höra att han var tvungen att ställa sig sist i kön om han ville komma in igen efter en rökpaus. Försvaret: ”allt är en stor lögn.”

ANNONS
|

Det senare påståendet kommer från den anklagade. Han vill inte kännas vid det som påstås om honom: att han skulle blivit så provocerad av tanken att ställa sig sist i kön så han slog till vakten i ansiktet.

Det var en natt i somras i entrén till nattklubben La cocaracha som den påstådda händelsen ägde rum. Klockan närmade sig tre och kön till utestället var lång. Det var fullt inomhus.

Vakten har flera vittnen på sin sida. Den misstänkte har bara sitt eget försvar, att ”allt är en stor lögn”. Den misstänkte har sagt att han hade haft en trevlig kväll, och gav vakten två klapp på axeln och sa ”tack för ikväll” när han gick ut. Inget slag - ingen ilska över kösystemet.

ANNONS

Men två steg ut från klubben ska mannen, enligt egen utsago, ha blivit oprovocerat nedbrottad av flera vakter, varav någon sagt något i stil med att ”nu är du inte så tuff va gubbjävel”.

Ingen av dem verkar förstå varför den andre har lämnat en helt annan version av händelseförloppet.

När de två versionerna möts i rätten är det en dom om våld mot tjänsteman som står på spel. Tror rätten mer på ordningsvakten kan mannen bli tvungen att betala 5 000 kronor i skadestånd till vakten, utöver det straff som döms ut.

ANNONS