Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Ek Virack är projektledare för Kulturmaraton. ”Vi kände att det är viktigt med en manifestation för kulturen – som drabbats hårt av pandemin”, säger hon. Bild: HP Arkiv
Charlotte Ek Virack är projektledare för Kulturmaraton. ”Vi kände att det är viktigt med en manifestation för kulturen – som drabbats hårt av pandemin”, säger hon. Bild: HP Arkiv

Årets Kulturnatt blir till ett smittfritt kulturmaraton

I år kommer den traditionella Kulturnatten i Halmstad i stället att genomföras som ett tre veckor långt kulturmaraton. Anledningen är den pågående coronapandemin.

På grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer årets upplaga av Kulturnatten att anta en ny skepnad.

I stället för en natt fullspäckad med kultur blir det ett tre veckor långt maraton utan folksamlingar. Evenemanget pågår mellan den 7 och 27 september.

– Här har vi verkligen fått tänka om. Det är kul att få vara kreativ, även om det var skrämmande i början, säger Charlotte Ek Virack som är projektledare för Kulturmaraton.

– Vi kände att det är viktigt att det blir någon form av manifestation för kulturen. Kulturen har, precis som många andra yrken, drabbats väldigt hårt av pandemin. Därför är det viktigt att samlas kring detta, fortsätter hon.

Det kommer inte bli några utsatta programpunkter, däremot kommer det erbjudas smittfria kulturupplevelser för hela familjen i city med omnejd.

Tanken är att innehållet ska skapas av många. Arrangörerna välkomnar därför intressanta och spännande idéer.

– Det skulle kunna röra sig om att lokala konstnärer, musiker och poeter får tolka sin favoritplats i det kulturuttryck som de jobbar i. Resultatet blir sedan till en kulturpromenad som Halmstadborna kan besöka för att lyssna på ett stycke eller en dikt, säger Charlotte Ek Virack.

Kulturnatten har arrangerats vartannat år sedan 1991.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här