Årets bästa arbetsplats utsedd: ”Det här var bästa nyheten”

Komtek har utsetts till årets bästa arbetsplats 2020. Under ett fejkat möte på onsdagsmorgonen dök helt plötsligt Ella Kardemark (KD) upp i rutan och avslöjade nyheten.
– Är det sant, det här var den bästa nyheten, utbrast Catarina Carlsson, Komteks verksamhetschef.

ANNONS
|

Vid åttatiden på morgonen inleddes ett Teamsmöte lett av Mattias Hoffert, forsknings- och utvecklingschef vid barn- och ungdomsförvaltningen.

Med på mötet fanns bland annat Catarina Carlsson från Komtek som dock var ensam om att inte veta vad mötet egentligen skulle handla om.

Ella i rutan

Efter några minuters personalinformation dök plötsligt Ella Kardemark, ordförande för personal- och ledningsutskottet, upp i rutan.

– Hej, hej, det kanske är någon som anar varför jag dyker upp här, hälsade hon och förkunnade sedan att kommunstyrelsen valt Komtek till årets bästa arbetsplats.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

– Är det sant! Nu får vi fira, det här var bästa nyheten, jag blir helt överlycklig och kommer sväva fram i dag. Alla års kämpande har gett utdelning, utbrast Catarina Carlsson.

ANNONS

Sökt i flera år

Komtek har sökt utmärkelsen flera år tidigare men alltid snubblat på målsnöret.

– Men ni har alltid varit med som en av slutkandidaterna och därför känns det extra kul att nu få dela ut detta till er. Komtek är en uppskattad arbetsplats i Halmstads kommun, uppgav Ella Kardemark.

Roland Norrman, HR-strateg, meddelade också att tårta kommer att levereras till Komtek under morgonen och att diplom som vanligt ska delas ut i samband med fullmäktige senare i vår.

Catarina, hur ska du nu meddela detta till övrig personal? Blir det ett fejkat möte till?

– Ha, ha, så fort vi är klara här så kommer jag ringa runt till alla och berätta den glada nyheten.

Fakta: Årets arbetsplats

Kommunens utmärkelse för årets arbetsplats har delats ut sedan 2004 med syftet att lyfta fram goda exempel.

Komtek, som får utmärkelsen för 2020, är en teknik- och entreprenörsskola med fokus på barn och ungdomar. Verksamheten syftat till att väcka intresse för just teknik och entreprenörskap.

Motiveringen lyder:

”Komtek på barn- och ungdomsförvaltningen har skapat en arbetsplats där medarbetare får använda sin kreativitet och innovationsförmåga. Med ledorden ”ha kul” och ”gör fel” tas egenskaper och färdigheter tillvara hos såväl medarbetare som kunder och verksamheten utvecklas i harmoni med Komteks mål och uppdrag. Med värme och lustfylld pedagogik möter Komteks medarbetare sina kunder, oavsett bakgrund och erfarenhet, i teknikens och entreprenörskapens värld.”

LÄS MER:Driftig personal fick pris för årets bästa arbetsplats

ANNONS