Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Åledsborna samlar för att pizzerian ska byggas upp igen

Nyheten om att Åleds Pizzeria brunnit ner tog hårt på samhället. Nu har många har engagerat sig i Frida Hansens insamling till pizzeriaägaren Alekszander Ivanov.

Åled vill inte vara utan sin pizzeria. På tio timmar har Frida Hansen samlat in 10 000 kronor till återuppbyggnaden av Åleds Pizzeria som brann ner under natten mot måndag.

– Det kändes ganska självklart, det är flera som tänkte på det men folk satt nog och väntade på att någon skulle ta tag i det, säger hon.

Frida Hansen upplever ett stort engagemang från Åledsborna och att det finns en stark sammanhållning i orten. Stödet för pizzeriaägaren Alekszander Ivanov är bara ett exempel på det.

– Vi vill ha ett bra samhälle och hjälper varandra. Hade någons bil brunnit upp tror jag att vi hade stöttat upp då med, säger hon.

”Ser ljusare ut”

På onsdagsmorgonen hade Alekszander precis sett insamlingen Facebook.

– Det är jätteroligt att det finns folk som engagerar sig, säger han.

Polisens utredning om branden pågår fortfarande och Alekszander har ännu inte fått något besked om vad som orsakade branden. Han har tidigare sagt till HP att han inte bestämt sig än om han kommer starta upp pizzerian igen eller inte, han vill först veta om det var en olycka eller en anlagd brand. Det som gör situationen komplicerad är att lokalen inte var försäkrad.

– Det känns tufft att bygga upp det igen från grunden men är vi flera så går det lättare och det känns bra att ha någon bakom sig. Det här gör att framtiden känns lite ljusare.

Varför tror du engagemanget är så stort?

– Jag har säkert lämnat ett intryck under det senaste decenniet och jag tror att Åledsborna verkligen vill att jag ska stanna. Pizzerian har varit en träffpunkt i Åled. Jag tror de behöver ett sånt ställe, säger Alekszander.

Känner sig trygg i Åled

Alekszander berättar att han fått erbjudande om att öppna upp pizzerian i centrala Halmstad i stället och att flera företag vill samarbeta med honom. Men om det blir någon ny pizzeria så kommer det bli i Åled.

– Definitivt, annars hade jag inte stannat i den lilla byn i tio år. Jag trivs där och det är det viktigaste.

– Åled är ett starkt samarbetssamhälle och vi kände att vi hade allt här och då vill vi inte mista pizzerian. Alekszander bor inte ens i Åled men han har alltid brunnit för att ha pizzerian här, så det vill vi återskapa för honom, säger Frida Hansen.

LÄS MER: Alekszander Ivanovs pizzeria brann ner: ”Trodde det var ett skämt”

LÄS MER: Pizzeria totalförstörd i brand

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!