Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagaren yrkar på fängelse för vapenbrott

Åklagaren anser att den tidigare Bandidos-ledaren ska dömas till fängelse i minst ett år och fyra månader. Mannens advokat ansåg att hans klient skulle frikännas helt från misstankarna.

Rättegången mot 44-åringen gällde grovt vapenbrott och narkotikabrott. Åklagare Klas Lundgren anser inte att det kom fram några omständigheter under förhandlingen i tingsrätten som talar för att mannen kan gå fri från ansvar.

Under rättegången förklarade 44-åringen att han behövde sin revolver för att skydda sig. Men åklagaren anser inte att omständigheterna som kom fram i rätten var tillräckliga för att mannen ska kunna åberopa sådan nöd som krävs för att undvika att straffas.

– Den sortens nöd handlar om mer akuta situationer. Han skulle ha kunnat gå till polisen i stället. Nu åkte han omkring med passagerare och hade vapnet i bilen, konstaterar Klas Lundgren.

Mannens advokat yrkade på att 44-åringen skulle frikännas helt. Mannen har varit häktad sedan han greps för drygt tre veckor sedan. Men efter att tingsrätten prövat frågan om ett frisläppande beslutades att 44-åringen ska stanna kvar i häkte i väntan på domen, som meddelas om en vecka.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här