Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagaren yrkar på fängelse för vapenbrott

Åklagaren anser att den tidigare Bandidos-ledaren ska dömas till fängelse i minst ett år och fyra månader. Mannens advokat ansåg att hans klient skulle frikännas helt från misstankarna.

Rättegången mot 44-åringen gällde grovt vapenbrott och narkotikabrott. Åklagare Klas Lundgren anser inte att det kom fram några omständigheter under förhandlingen i tingsrätten som talar för att mannen kan gå fri från ansvar.

Under rättegången förklarade 44-åringen att han behövde sin revolver för att skydda sig. Men åklagaren anser inte att omständigheterna som kom fram i rätten var tillräckliga för att mannen ska kunna åberopa sådan nöd som krävs för att undvika att straffas.

– Den sortens nöd handlar om mer akuta situationer. Han skulle ha kunnat gå till polisen i stället. Nu åkte han omkring med passagerare och hade vapnet i bilen, konstaterar Klas Lundgren.

Mannens advokat yrkade på att 44-åringen skulle frikännas helt. Mannen har varit häktad sedan han greps för drygt tre veckor sedan. Men efter att tingsrätten prövat frågan om ett frisläppande beslutades att 44-åringen ska stanna kvar i häkte i väntan på domen, som meddelas om en vecka.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!