Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åkerlund (L) vill stoppa Steningeskolan

Kommunrådet Suzanne Åkerlund (L) vill inte att det byggs en ny skola i Steninge.

Hon tar därmed avstånd från delar av den budget hon varit med och tagit fram tillsammans med övriga borgerliga partier i Femklövern. Där finns 53 miljoner kronor för en ny skola och förskola i Steninge.

– Inom Femklövern har jag varit tydlig med vad Liberalerna tycker. Det är orimligt att lägga investeringsmedel på för små skolor. Vi kan ju inte göra skillnad på barn i olika delar av kommunen genom att lägga ner små skolor i vissa delar av kommunen och sedan bygga en ny skola för bara två klasser i Steninge.

Suzanne Åkerlund är inte emot att det byggs en skola i Steninge, men hon tycker att den som nu planeras är för liten och byggs på fel plats.

– En skola kan inte ha mindre än 100 elever. Ska man bygga en skola med utvecklingsmöjligheter i Steninge så finns det betydligt bättre mark längs Getingevägen, menar hon.

Hur Suzanne Åkerlund rent praktiskt ska stoppa byggandet av en ny skola i Steninge är en annan fråga. Hennes parti har bara fyra mandat i fullmäktige, så även om hon skulle rösta med Socialdemokraterna, som bara vill ha en ny förskola i Steninge, så räcker det inte för att få majoritet.

Vänsterpartiet har tidigare sagt sig vilja ha en ny skola i Steninge medan det är mer oklart vad Sverigedemokraterna anser.

– Så snart det kommer ett ärende som handlar om att man ska sätta igång byggandet av skolan så kommer jag att rösta nej. Men ännu så länge har frågan inte lyfts till något beslutande organ, vilket är jättemärkligt, tycker hon.

Nyligen skickade fastighetsnämnden en fråga till kommunstyrelsen där man undrar vad som ska hända med Steningeskolan. Fastighetsnämnden har fått 40 miljoner kronor överförda till sin budget för att sätta igång projekteringen. Men i den socialdemokratiska budgeten, som antogs för 2017, finns det inte några pengar till en skola.

Enligt ett uttalande av Carl Fredrik Graf (M) i HP i september behövs ett fullmäktigebeslut om tilläggsanslag till nästa års budget om skolan ska kunna börja byggas. Ett sådant beslut måste först passera kommunstyrelsen, vilket det ännu inte gjort.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här