Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I ny miljö. 94-årige Åke Lindell har bytt utsikten över Slottsparken mot Linnéparken på Nissastrand. ”Det sas ju att Patrikshill skulle stänga, så då var det ju lika bra att flytta”, säger han.

Åke Lindell har fått ett nytt hem

I somras fick 94-årige Åke Lindell det dystra beskedet att Patrikshill skulle läggas ned. I går var han med och invigde livsstilsboendet Nissabogatan, som blivit hans nya hem.

När Hallandsposten träffade honom i augusti var han ledsen över att förlora sin fina utsikt över Slottsparken, där han också gärna tog en promenad.

– Det tar väl ett tag innan man känner sig hemma, men det blir nog bra, säger han nu och blickar ut över Gamletullsgatan och Linnéparken på andra sidan gatan.

Flytten till Attendos splitternya boende på Nissastrand gick redan i slutet av januari, innan kommunfullmäktige hann besluta att Patrikshill skulle få vara kvar.

– Ja, det har ju blivit lite rörigt, men vi agerade utifrån de besked vi hade då, säger Sofie Grundevik, biträdande verksamhetschef på Nissabogatan.

På torsdagen var det dags för högtidlig invigning av det nya boendet med bandklippning av hemvårdsnämndens ordförande och rundvisning i lokalerna. De sju våningarna rymmer 64 lägenheter, fördelat på sex demensavdelningar och två somatiska avdelningar.

– Alla lägenheterna är uthyrda. Många av de boende kommer från Patrikshill och all personal som ville har fått följa med hit, berättar verksamhetschefen Elahe Poorzaki.

Attendo utformar numera sina boenden utifrån olika ”livsstilskoncept” för att skapa gemenskap mellan äldre som har liknande intressen. Äldreboendet Nissastrand på Kungsgatan har inriktningen ”kultur & nöje” medan nya Nissabogatan har fått ”sport & spa”.

På översta våningen kan man därför inte bara njuta av en magnifik utsikt, utan också av en liten spaavdelning, ett gym och en pub i engelsk stil med storbildsskärm för olika sportevenemang.

– För de som är friska nog så kan det ge lite guldkant på tillvaron. Det ger också en möjlighet för de boende att träffas över avdelningsgränserna, säger Sofie Grundevik.

På granntomten pågår som bäst bygget av ytterligare ett äldreboende, som även det kommer att drivas av Attendo.

– Vi kommer att få en fin gemensam innergård. Där planerar vi för ett växthus och en bouleplan, berättar Sofie Grundevik.

Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här