Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Äventyrslandet får nej i domstol

Äventyrslandet överklagade miljö- och hälsoskyddsnämndens krav på att företaget ska mäta nivån på mänskliga ljud och krävde inhibition. Nu får de delvis nej på sin överklagan.

Det var i mars i år som miljö- och hälsoskyddsnämnden förelade Äventyrslandet att de inte ska överskrida vissa fastställda bullernivåer. Nämnden beslutade att ljudet inte får överskrida 45 dB på söndagar och helgdagar och 50 dB på vardagarna mellan 07.00 och 18.00 vid närliggande bostäder. Nämnden ville även att ljudet från människor skulle omfattas i ljudmätningarna.

Äventyrslandet förelades även att mäta ljudet i parken under en vardag och en söndag under sommaren och att rapportera dessa siffror skriftligt till nämnden.

Man bestämde även att beslutet skulle gälla omedelbart även om det överklagades.

Företaget överklagade beslutet till länsstyrelsen där man i första hand ville att kravet på ljudmätningar skulle undanröjas och i andra hand att ljudet från människor inte skulle behöva omfattas i mätningarna.

Samtidigt begärde man inhibition av beslutet – det vill säga att bullermätningarna inte skulle behövas genomföras innan ärendet helt avgjorts.

Men länsstyrelsen avslog överklagandet gällande inhibition och företaget överklagade då beslutet till mark- och miljödomstolen i Vänersborg som även den säger nej.

Beslutet innebär att företaget måste följa miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut om ljudnivåerna tills länsstyrelsen prövat ärendet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här