Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Izabela Balog Topalovic, enhetschef badanläggning på teknik- och fritidsförvaltningen hos Halmstads kommun. Bild: Jari Välitalo
Izabela Balog Topalovic, enhetschef badanläggning på teknik- och fritidsförvaltningen hos Halmstads kommun. Bild: Jari Välitalo

Äventyrsbadet stänger på grund av corona

Coronapandemin fortsätter ställa till det i samhället. Nu stängs äventyrsdelen av Halmstad Arena bad tillfälligt på grund av låga besökstal till följd av coronakrisen.

Från och med på måndag kommer äventyrsdelen av Halmstad Arena bad vara stängd. Orsaken är få besökare i kombination med höga kostnader. Mellan den 13 och 19 april tappade badet 90 procent av sina besökare jämfört med samma period förra året.

Under fredagen tog kommunen beslut om stängning av äventyrsbadet, dels för att spara pengar men även för att frigöra personalresurser som då kan arbeta med annat inom badverksamheten.

– Vi har samma antal badvakter på plats i arenabadet, men knappt några besökare. Genom att stänga äventyrsdelen kan vi flytta över personal till utebaden istället där det finns mycket att göra inför säsongsöppningen, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef badanläggningar på teknik- och fritidsförvaltningen hos Halmstads kommun, i ett pressmeddelande.

Motionsbassängen och undervisningsbassängen berörs inte, utan kommer hålla öppet som vanligt.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här