Izabela Balog Topalovic är enhetschef för badanläggningar på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.
Izabela Balog Topalovic känner sig trygg med de restriktioner man tagit fram inför att badet öppnar igen. Bild: Jari Välitalo

Äventyrsbadet i Halmstad öppnar igen

Från och med måndag öppnar äventyrsdelen på Halmstad Arena bad igen efter att ha varit stängt sedan slutet av april. Max 300 personer kommer släppas in samtidigt.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Tidigare i år stängdes äventyrsdelen på badet på Halmstad Arena. Anledningen var att antalet besökare sjönk kraftigt i samband med coronapandemin samtidigt som man hade höga kostnader. Måndagen den 14 september är äventyrsbadare välkomna tillbaka.

Under sommaren har badpersonalen i stället jobbat på kommunens utebad som nu har stängt för säsongen.

– I våras när vi valde att stänga fanns det en betydligt mindre efterfrågan. Nu har vi sett på utebaden att det varit en ganska stor efterfrågan trots pandemin som vi befinner oss i, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef för badanläggningar på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

LÄS MER:Äventyrsbadet stänger på grund av corona

För att göra verksamheten coronasäker vidtas en rad åtgärder. Bland annat kommer max 300 personer släppas in åt gången och det kommer bara gå att använda vartannat skåp och vissa duschar i omklädningsrummet.

ANNONS

Däremot kommer både bastun och virveln i äventyrsdelen vara fortsatt stängda, speciellt i virveln kan det vara svårt att hålla avstånd. Aftonbadet på torsdagar är också fortsatt pausat.

– Vi känner oss jättetrygga med de här begränsningarna. Jag har pratat med alla våra medarbetare som varit med och tagit fram förslagen och vi har tittat på hur andra kommunen resonerat. Jag tror att det finns en stor målgrupp som är väldigt förväntansfulla för att vistas här, framförallt på äventyrsdelen. Det är otroligt positivt att vi har skapat den möjligheten men ändå vidtagit ett antal åtgärder, säger Balog Topalovic.

LÄS MER:Lite folk men mycket förståelse på baden i sommar

ANNONS