Nyfikna. Barnen från Åledsskolan var förväntansfulla när de klassvis tågade in i den nyrenoverade skolan. Bild: Benjamin Andreasson
Nyfikna. Barnen från Åledsskolan var förväntansfulla när de klassvis tågade in i den nyrenoverade skolan. Bild: Benjamin Andreasson

Äntligen fick de flytta in i sin ”nya” fina skola

Efter en lång resa av renovering och undervisning i tillfälliga paviljonger fick elever och lärare äntligen flytta in i Åledsskolan. I går hölls en invigningsceremoni.

ANNONS
|

Det rådde en uppsluppen stämning på skolgården när den nyrenoverade Åledskolan, som tidigare hette Enslövsskolan, invigdes. Föräldrar, lärare och elever hade samlats kring entrén, där bland annat rektorerna Katharina Myrén och Charles Lundholm höll tal. De var båda väldigt glada över att skolan äntligen kunde öppnas.

– Det känns helt fantastiskt, sade de.

Det har varit en lång resa för personal och elever som nu har nått sitt slut. Efter att en totalrenovering av skolan inleddes år 2012 har undervisningen hållits i tillfälliga paviljonger, som både har varit trånga och har haft dålig luft.

– Det har varit trångt, men barnen har varit väldigt tålmodiga, sade Charles Lundholm.

ANNONS

Även fastighetsnämndens ordförande, Johan Rydén, tog ton i talarstolen. Han var också mycket positiv till den nya skolan, som är ljus och öppen i planlösningen.

– Jag måste säga att jag blir nöjd när jag ser resultatet. Nu har vi en ny och fräsch skola i tiden, sade han.

Förutom tal och tackhälsningar från de vuxna stod barnen för flera av programpunkterna. Emma Persson, Felicia Axelsson, Bella Byström, Svalah Ängsglitter och Tilde Lindén från förskoleklassen fick tillsammans med rektorerna klippa det gulblå invigningsbandet.

När Emil Franzén från 3B uppträdde åkte färglada ballonger och mobilkameror upp i luften. Trots att han hade varit nervös under morgonen gick uppträdandet galant.

– Det kändes som att det gick bra, sade han.

Han berättade att han tycker mycket om den nya skolan.

– Det var värt att vänta på den.

Konstnären Anna Persson hade fått det prestigefyllda uppdraget att pryda skolans entré med ett konstverk. Med väggar klädda i färgglada landskap, randiga rör och ögon av glas ville hon skapa en varm känsla.

– Det är fantastiskt att jobba med barn som målgrupp. De förtjänar att få en bra estetisk miljö, sade hon.

ANNONS