Ingen rök syntes till utanför fabriken i Getinge. Bild: Jari Välitalo
Ingen rök syntes till utanför fabriken i Getinge. Bild: Jari Välitalo

Ännu ett larm om industribranden

Vid 20-tiden på onsdagskvällen fick räddningstjänsten åka tillbaka till Fabriksgatan, efter att de fått ett nytt larm.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till Fabriksgatan i Getinge vid kvart över tre på onsdagseftermiddagen sedan en misstänkt brand brutit ut i elmotorn till ett transportband som transporterar säd till fabriken.

Tio minuter senare, vid klockan fem i halv fyra hade en av räddningstjänstens enheter precis anlänt till platsen.

– De har börjat släcka branden med hjälp av en handbrandsläckare, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Vid klockan kvart i fyra hade räddningstjänsten sex enheter på plats. Det fanns ännu inga uppgifter om att branden skulle vara släckt.

Branden var släckt vid klockan tio över fyra, men räddningstänsten hade då fortfarande sina sex enheter på plats.

ANNONS

– Läget är under kontroll, och vi håller just nu på att undersöka de slutna systemen med värmesensorer så att det inte är brandrisk någon annan stans, säger Andreas Karlsson.

Ingen människa ska ha kommit till skada under branden.

Den sista bilen lämnade Fabriksgatan vid 16.30-tiden – men några timmar senare kallades räddningstjänsten tillbaka igen. Klockan 20.10 ringde personer på företaget SOS ännu en gång.

– De har hållit på att tömma en silo med en sug och nu upptäckte man förhöjd värme i ett rör. Då blev de oroliga och ringde 112, säger Andreas Karlsson till HP strax före klockan 20.30.

Det ska inte röra sig om några öppna lågor, men eftersom en värmekamera hade visat på något inne i ett rör vågade man inte chansa.

Det andra larmet orsakade dock inte lika stort pådrag som vid första tillfället – under kvällen skickade räddningstjänsten bara ett fordon till platsen.

ANNONS