Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ännu en byggnadsarbetare tar strid för sina lönekrav riktade mot företaget som tidningen Byggnadsarbetaren utnämnde till ”Sämsta bygget 2020”.
Ännu en byggnadsarbetare tar strid för sina lönekrav riktade mot företaget som tidningen Byggnadsarbetaren utnämnde till ”Sämsta bygget 2020”.

Ännu en lönetvist kopplad till ”Sämsta bygget 2020”

Änne en byggnadsarbetare med anställning knuten till företaget som utsågs till ”Sämsta bygget 2020” kräver betalt för utfört arbete. Han yrkar på sammanlagt drygt 83 000 kronor, plus ränta och rättegångskostnaderna.

Det är en 37-årig byggnadsarbetare som valt att stämma företaget Teabvillan i Halmstad AB. Företaget är ett varumärke inom Partner Entreprenad AB, vilket alltså är det företag som Byggnadsarbetareförbundet utsåg till ”Sämsta bygget 2020”.

HP har i flera artiklar beskrivit tvisten mellan Partner entreprenad AB och fackförbundet. Bröderna Hasib och Sakib Huskanovic som driver företaget tar bestämt avstånd från anklagelserna och har förklarat att de tänker gå till botten med påstående som ligger till grund för tidningens Byggnadsarbetarens utnämning.

Slutade i september

Påståendet att personal inte fått betalt som de ska är en av anledningarna till tidningen Byggnadsarbetarens intresse för företaget. I artikeln där utnämningen förklaras nämns ett par exempel på lönetvister.

Den som nu lett till en stämning vid tingsrätten i Halmstad handlar och en tvist om rätt lön, sjuklön och semesterersättning för den 37-årige byggnadsarbetaren. I sin stämning beskriver mannen hur han tillsvidareanställdes under våren 2020 och att han arbetade i företaget fram till i september 2020.

Brott mot semesterlagen

Mannen beskriver att han inte fick några lönespecifikationer under tiden han var anställd och kommer vid en förhandling i tingsrätten att åberopa förhör med sig själv där han under sanningsförsäkran ska berätta om hur det gick till när han anställdes, hur mycket han arbetat och att han efter att han slutade på företaget inte fått ut korrekt slutlön med bland annat sjuklön och semesterersättning.

Utöver lönekraven yrkar han också på att han ska få ett allmänt skadestånd för brott mot semesterlagen.

LÄS MER: Byggfirman bestrider utnämningen ”Sämsta bygget”

LÄS MER: Halmstadföretag får utmärkelsen: ”Sveriges farligaste bygge”

LÄS MER: Partner entreprenad stäms vid Arbetsdomstolen för lönekrav

Läs mer:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här