Äldre nöjda med personalen men många känner ångest

Halmstads äldre är nöjda med bemötandet från sin omsorgspersonal. Men knappt hälften har besvär med oro och ångest, visar nya siffror.

ANNONS
|

Det är Socialstyrelsen som sedan 2013 genomfört den nationella undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” och nu presenterar siffrorna för 2018.

Sammanställningen visar för Halmstads del att de äldre på äldreboende och de som bor hemma och får hjälp av hemtjänstpersonal i stor utsträckning är nöjd med hur de blir bemötta. Bland annat säger nio av tio att personalen alltid eller ofta tar hänsyn till deras åsikter och önskemål om hur hjälpen ska utföras. Och nästan alla, 98 procent av de svarande, säger att personalen bemöter dem på ett bra sätt. I ett pressmeddelande säger Jennie Vidal, förvaltningschef för hemvårdsförvaltningen, att hon är stolt och tacksam över arbetet personalen utför och de goda betygen.

ANNONS

Rapporten visar också att knappt hälften av de äldre uppger att de har besvär med ängslan, oro eller ångest. Lika många svarar att de besväras av ensamhet.

ANNONS