Mannen misstänks bland annat ha hotat en ung kvinna på bussen att han skulle stycka henne.
Mannen misstänks bland annat ha hotat en ung kvinna på bussen att han skulle stycka henne. Bild: Lina Salomonsson/arkiv och Gorm Kallestad/NTB/TT

Äldre man hotade att stycka ung kvinna på bussen

När den unga kvinnan satt på bussen på väg till Hallarna började en okänd man prata med henne. Det dröjde inte länge innan mannen blev obscen och pratade om att han ”kunde sätta på henne” och att han skulle stycka henne.

ANNONS
|

I slutet av september i år satte sig den unga kvinnan på bussen för att åka ut till Hallarna. Efter ett par hållplatser hoppade den misstänkte mannen, en Halmstadbo i 60-årsåldern, på bussen.

Han satte sig snett framför henne och började prata med henne. Initialt frågade han vad hon hette och hur gammal hon var, men det blev snabbt grövre. Mannen hävde ur sig saker som att han ”kunde sätta på henne” och hotade slå henne. När hon sa att hon skulle slå tillbaka blev det ännu grövre. Mannen svarade att han skulle styckmörda henne när hon hade hoppat av bussen och att det inte var svårt att hugga av hennes ben.

ANNONS

Hon ringde polisen medan hon fortfarande var på bussen. De båda gick av vid Hallarna och kvinnan följde efter mannen för att kunna leda polisen rätt. Han greps till slut inne i köpcentret.

Vid ett annat tillfälle, i början av oktober, köpte han ut cigaretter åt en minderårig kvinna i centrala Halmstad. Efter att han köpt cigaretterna smekte han kvinnan över brösten upprepade gånger. Han sa bland annat att han skulle ”sätta på henne” samt en hel del betydligt grövre saker. Kvinnan larmade polis så fort han hade gått och han greps strax efteråt.

Mannen misstänks även ha ofredat sitt ex, som han var tillsammans med på 1980-talet, genom att ringa till henne och tala in meddelanden av sexuellt kränkande karaktär vid flera tillfällen. Han ska ha ha gått in på hennes tomt och bankat på hennes dörr trots att han ska ha varit väl medveten om att han inte var välkommen.

I somras greps han även då han var kraftigt berusad på Tylösand. Polisen larmades dit då mannen gick runt och väsnades, använde folks solstolar och drack av deras drickor. När polisen kom dit framkom det även uppgifter om att han kissat helt öppet på stranden och även att han skulle ha onanerat framför en grupp ungdomar.

ANNONS

När mannen omhändertogs enligt LOB, lagen om berusade personer, så hotade han poliserna till livet. Han sa bland annat att han skulle döda dem och att de var grisar.

Nu åtalas mannen för hot mot tjänsteman, tre fall av sexuellt ofredande, ett fall av olaga hot, ett fall av ofredande samt ett fall av ringa stöld. Han förnekar samtliga brott.

ANNONS