Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Äldre man bestulen av tre okända i sitt hem

En 96-årig man bestals på kontanter i sitt hem av tre personer natten till onsdagen. En av dem höll fast honom under tiden som de andra sökte igenom bostaden.

Polisen larmades till bostaden i Söndrum strax efter klockan ett på natten till onsdagen. Då hade de tre gärningsmännen precis lämnat 96-åringens hem.

Mannen kontaktade en anhörig, som i sin tur slog larm till polisen.

– Mannen vaknade av att han hörde ljud inne i bostaden. När han kom upp såg han tre personer. En av de tre skyndade fram och höll för mannens mun så att han inte skulle kunna skrika eller slå larm. Under tiden fortsatte de andra två att leta igenom hans bostad. Vi vet att de har fått med sig kontanter, beskriver polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Mannen skadades inte fysiskt och kunde under onsdagen hjälpa polisen vidare i arbetet genom att han berättade ingående om nattens händelser för polisens utredare.

– Han har kunnat berätta att de tre pratade med varandra på ett främmande språk. Vi vet inte vilket språk han menar, det kan till och med vara engelska. Han är tagen av stundens allvar, men är inte skadad i övrigt, fortsätter Christer Fuxborg sin beskrivning av händelsen.

Polisen rubricerar intrånget i kedjehuset som grov stöld eftersom det skedde i en bostad. Utredarna har inga direkta uppgifter om de tre personerna.

Men det finns spaningsuppslag att arbeta med. Bland annat har man flera uppgifter om händelser där tre, fyra personer uppges ha setts göra inbrott.

– Det finns uppgifter om tre, fyra personer som blivit påkomna och som ska ha pratat utländska. Att kalla det för liga är nog för kraftigt, men det är några som ägnar sig åt den här typen av brottslighet och som inte verkar bry sig om folk som bor och sover i sina bostäder, berättar Christer Fuxborg.

Han utgår ifrån att poliser som arbetar med ärendet också kommer att prata med boende i närområdet för att leta efter uppgifter om personer som setts i området, eller om någon sett fordon som inte hör hemma i grannskapet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här