Ägare vill riva tennishall och bygga cirka 70 lägenheter

Ägaren till Halmstads tennishall slår åter ett slag för att få bygga bostäder på fastigheten. Målet är ett höghus samt några lägre flervåningshus med olika verksamheter i bottenplan.
– I den här skepnaden tänker vi att vi kan få plats med omkring 70 lägenheter, säger Magnus Olsson på NM Olssons Skog & Fastigheter.

ANNONS
LocationHalmstad||

HP har vid flera tillfällen rapporterat om fastighetsägarens planer för den gamla tennishallen som ligger i rondellen vid Karl XI:s väg/Timmermansleden.

Senast var hösten 2018 då NM Olssons Skog & Fastigheter i en skrivelse till kommunen uppgav att man ville riva tennishallen för att bygga trygghetsboende och vårdcentral.

LÄS MER:Ägare till tennishall vill bygga bostäder

Olika höjd på husen

Nu har en ny skrivelse skickats till kommunen där planerna har uppdaterats något. Siktet är inställt på en större exploatering. I skisser som skickats med finns ett höghus med tio våningar inritat och bredvid detta några lägre byggnader med mellan fem och sju våningsplan.

– Man kan säga att detta har växt fram. Vi tycker att det skulle bli fint och passar bra in i miljön med ett höghus i mitten och sedan huskroppar som trappar ner på sidorna, säger Magnus Olsson.

ANNONS

Exakt hur många våningar det i slutändan blir är dock oklart.

– Det beror på hur vi får bygga, men vi ser att tio våningar är rimligt och har kikat på höghuset rakt över rondellen som har åtta eller nio våningar.

Cirka 70 lägenheter

Om företaget får bygga i ungefär den här utformningen räknar Magnus Olsson med att antalet lägenheter kan landa på omkring 70 stycken. Planerna på trygghetsboende eller plusbostäder finns fortfarande med, men husen ska även rymma vanliga lägenheter.

– Vi tänker oss verksamhet i bottenplan, gärna en vårdcentral och kanske butik, och sedan trygghetsboende i de första fyra–fem våningsplanen och sedan vanliga lägenheter ovanför, säger han.

I sin skrivelse föreslår företaget att fastigheten pekas ut som lämplig för bostäder i den centrumutvecklingsplan som kommunen håller på att ta fram. Läget är bra nära city, nära kollektivtrafik och nära rekreationsområden påpekar ägaren och tillägger att förtätning på den redan hårdgjorda ytan skulle innebära att man hushållar med de markresurser som redan finns.

– Tennisverksamheten är tynande och det finns inget rim och reson i att behålla hallen för detta ändamål, uppger Magnus Olsson.

Ligger i startgroparna

När en byggnation kan bli aktuell, under förutsättning att kommunen är med på noterna, är oklart. Men förhoppningen är inom tre till fem år.

ANNONS

– Vi ligger i startgroparna och kan och vill köra i gång så fort vi får klartecken, säger Magnus Olsson.

De senaste två åren har företaget byggt omkring 80 lägenheter på Storgatan i centrala Halmstad.

– Vi vill gärna satsa på centrum, säger Magnus Olsson.

ANNONS