500 barn och ungdomar i Halmstad har deltagit i årets upplaga av aktiv sommar.
Arkivbild. I år såg Aktiv sommar lite annorlunda ut med färre deltagare och utan övernattning. Bild: Lina Salomonsson

Årets upplaga av Aktiv sommar kändes extra viktig

Trots osäkerheten inför sommarens läger och aktiviteter blev årets upplaga av Aktiv sommar lyckad. ”Jag tror att det har varit extra viktigt i sommar”, säger projektledare Mia Hoffman.

ANNONS
|

För femte gången arrangerades ett antal olika sommarläger för lovlediga barn och unga i kommunens regi. Av corona-skäl såg årets upplaga av Aktiv sommar inte riktigt ut som tidigare år. Bland annat var alla läger på dagtid utan övernattning.

Men trots tråkigheter som restriktioner, handsprit och social distansering sammanfattar kommunen sommarens läger som lyckade.

– Jag tror att det har varit extra viktigt i sommar att få komma ut och känna att något är hyfsat normalt och att den möjligheten fanns för de som behövde det lite extra, säger Mia Hoffman, projektledare på Halmstads kommuns kulturförvaltning.

LÄS MER:Aktiv sommar även i år trots coronaläget

Färre deltagare

Det fanns omkring 200 färre platser på de sammanlagt 29 lägren som hållits i sommar jämfört med tidigare år. Ett par läger ställdes in helt och hållet och resterande krymptes för att deltagarna skulle kunna hålla avstånd. Men de 500 deltagare som var med på något läger i sommar verkar ha varit nöjda enligt Mia Hoffman.

ANNONS

– Vi har märkt att barnen direkt efter lägret sagt att man gärna vill komma på fler läger och komma ut för att träffa mer folk. Det är ganska återkommande att föräldrarna har sagt att de är glada över att det faktiskt blev av.

En nyhet i år var tre nya tema-läger efter barnens önskemål, ett med musik-tema, ett med hälso-tema och ett med demokrati-tema. Mia Hoffamn lyfter fram ”band camp” som ett lyckat exempel.

– Det har varit önskat att få vara med på ett ”rock and roll-läger” och det blev jättebra. Det kommer förhoppningsvis finnas kvar och kanske utvecklas. Detta var ett rock-läger men man vill även ha andra typer av musikläger.

LÄS MER:Flera nyheter när Aktiv sommar drar i gång

ANNONS