Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Vidar Ruud/Hasse Holmberg

Äldre kvinna lurad på 200 000 kronor

En kvinna i 80-årsåldern ska ha blivit utsatt för telefonbedrägeri och bestulen på 200 000 kronor. Enligt polisen ska kvinnan blivit lurad att logga in på sitt bank-id.

ANNONS
|

HP rapporterade förra veckan om Mats Martinsson i Mellbystrand som blev lurad på en kvarts miljon kronor genom ett telefonbedrägeri. Bedragare utgav sig då ringa från banken och övertygade Mats om att logga in för att stoppa ett pågående bedrägeri. I stället flyttades stora summor pengar från hans konto.

Polisen har nu fått uppgifter om ett liknande ärende under måndagen. Den här gången gäller det en äldre kvinna i Oskarström som blivit lurad på 200 000 kronor. Detaljerna är inte helt utredda men enligt uppgifter till polisen ska kvinnan blivit uppringd och då blivit tillsagd att logga in på sitt bank-id, därefter har pengar flyttats från hennes konto.

ANNONS

Polisens tips

Logga aldrig in på din bankdosa eller mobila bank-id på uppmaning av någon som ringt upp dig.

Lämna aldrig ut dina koder eller annan känslig information över telefon.

Lägg på luren eller be om att få ringa upp på ett nummer som du känner till om du är osäker på om personen som ringt talar sanning.

Att personen som ringer dig har personliga uppgifter om dig behöver inte betyda att personen känner dig, mycket information finns att hitta på nätet.

Gör alltid en polisanmälan om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeri och kontakta din bank omgående.

Källa: Polisen

ANNONS