Vräkningen av pizzerian Lilla Napoli dras tillbaka

Lilla Napolis hyresvärd går inte vidare med vräkningen av den kända pizzerian. Stämningsansökan som lämnades in till Varbergs tingsrätt har dragits tillbaka.

ANNONS
|

– Det var inte solklart att vi skulle vinna tvisten, säger en företrädare för Hallandsbäcken AB, som inte vill gå ut med sitt namn i tidningen på grund av nedlåtande kommentarer på sociala medier.

Fastighetsägaren Hallandsbäcken AB och bolaget Gyllenborg Rigg AB som hyr lokalen där pizzerian bedriver sin verksamhet pratar inte längre med varandra.

Hallandsbäcken AB köpte fastigheten för två år sedan för 6,5 miljoner kronor med planerna att bygga ett höghus på tio våningar med plats för omkring 40 lägenheter.

Dagarna innan jul 2018 kom beskedet att Lilla Napolis hyreskontrakt var uppsagt och att pizzerian skulle bort.

ANNONS

Men uppsägningen visade sig vara felaktig eftersom företaget hade och har hyreskontrakt med besittningsskydd.

Fastighetsägaren vill inte hamna i en situation där de tvingas säga upp avtalet eftersom det skulle kunna innebära en ekonomisk smäll.

– För då får vi nog en stämning på oss på flera miljoner, säger företrädaren för Hallandsbäcken AB.

Besked om vräkning för Lilla Napoli

I mitten av oktober kom det ett avhysningsbesked för Lilla Napoli och en stämningsansökan lämnades in till Varbergs tingsrätt.

LÄS MER:Avhysningsbesked för Lilla Napoli

Fastighetsägaren ville vräka den kända pizzerian på grund av att det ansågs att hyresrätten var förverkad av olika anledningar och att Lilla Napoli genast skulle lämna lokalerna.

Men nu blir det ingen muntlig prövning i tingsrätten. Fastighetsägaren har backat och återkallat stämningen.

– Vårt juridiska ombud såg risker med stämningen och att det inte var solklart att vi skulle vinna tvisten. Hans råd var att vi skulle ta tillbaka stämningen. Det har även tillkommit nya omständigheter som gjort att vi kommit fram till det här beslutet.

Lilla Napolis tält ska bort

Fastighetsägaren har dock fått rätt i domstol vad det gäller restaurangtältet som Lilla Napoli haft.

– Tältet kommer aldrig upp igen. Så de kan inte fortsätta bedriva samma verksamhet som tidigare om åren för det försvinner 50–60 sittplatser.

ANNONS

I nuläget är Lilla Napoli kvar på samma plats och inget tyder på att pizzerian kommer att lämna.

– Marken som vi tappar om kiosken blir kvar skulle vi kanske kunna ersätta med kommunens gräsplätt som ligger framför. Men att ha en gammal kiosk med graffiti på väggarna passar inte bredvid ett nytt fint hus som vi vill bygga, säger företrädaren för Hallandsbäcken AB.

Oskar Frankki, advokat på firman Delphi, som företräder Lilla Napoli, vill inte ge några kommentarer.

ANNONS