Villa i Älvsered totalförstörd i brand

Två personer befann sig i villan när den började brinna men ingen person kom till skada.

ANNONS
|

En villa i Älvsered utanför Falkenberg började under natten till fredagen att brinna. Larmet kom vid kvart över tre på natten.

– Vi får in larm om fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten uppger att de inte kan rädda villan så huset kommer att brinna ner, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Enligt räddningstjänsten befann sig två personer i villan, men de kunde ta sig ut ur huset själva och därefter larma.

– De har vaknat av att de brinner så de beger sig ut. Det fanns lite djur i villan också men ingen har kommit till skada, säger Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

ANNONS

Innan räddningstjänsten hann till platsen bad de att personerna, som befunnit sig i huset, skulle knacka på hos grannarna för att göra dem uppmärksamma.

– Det var ett väldigt snabbt scenario. När vi kom till platsen vid halv fyra-tiden så var det helt övertänt, säger Johan Wallin.

Vid halv åtta på fredagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen för att kontrollera att branden inte blossar upp igen. Därefter tar polisen vid.

– Vi kommer att spärra av platsen men det kan dröja eftersom det kan ta väldigt lång tid innan det har svalnat, säger Peter Adlersson på polisen.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

ANNONS