Veckan bjuder på regn och rusk – men sen kommer solen

Veckans prognos kan sammanfattas med ett ord – regn. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och nästa vecka väntas solen kika fram.

ANNONS
|

HP satsar nu på ännu mer rapportering om väder. Tre gånger om dagen publiceras korta nyhetstexter om väderprognoser för just din kommun. Läs mer om det aktuella väderläget här!

Trots att våren kom tidigt så har värmen lyst med med sin frånvaro i veckan. För oss i Halland blir det fortsatt regn att vänta de kommande dagarna.

– Nederbörden åkte in nu och det kommer vara fortsatt regn under dagen, morgondagen och även under torsdagen, berättar Moa Hallberg, jourhavande meteorolog på SMHI.

Fredagen ser även den ut att bjuda på regn, men då mer skurbetonat. På lördag däremot finns det chanser till sol, i perioder, men annars är det en blöt vecka vi har framför oss.

ANNONS

Men efter regn kommer solsken, i alla fall i stunder.

– Söndag har bäst solchanser, men det ser ut att kunna passera någon skur även då. Men bakom det nederbördsområdet ser det ut att dra in varmare luft, säger Moa Hallberg och tröstar oss med att nästa vecka blir desto varmare.

Under nästa vecka kommer den kyliga luften som har legat över landet ett bra tag nu att ersättas av mildare och varmare luft söderifrån.

– Det kommer verkligen märkas av en kontrast i temperaturen då vi har legat under den temperaturen som är normalt så här års, berättar meteorologkollegan Linus Karlsson.

Han betonar att prognosen är desto osäkrare ju längre fram man kikar men att vi under kommande vecka kan förvänta oss temperaturer från 15 och ända upp mot 20 grader, som det ser ut nu.

– Så långt som jag kan så kommer den här varma luften få ligga kvar under veckan. Det är nog många som har längtat efter varmare och ljusare tider, säger Linus Karlsson.

ANNONS