Väderprognosen – en riktig påskrysare

Passa på och njut. Under onsdagen fortsätter det vackra vårvädret – men sedan är det mer osäkert vad vädergudarna har i påskägget.

ANNONS
|

Under tisdagen slog den plötsligt till med full kraft – vårvärmen. Även om det inte var lika varmt i Halland som i Östergötland (där det uppmättes rekordtemperaturer på drygt 19 grader) så var det en tydlig årstidsväxling som gjorde sig påmind när solstrålarna värmde hallänningen såpass att hen knäppte upp sin jacka och rentav tog av sig halsduken och kostade på sig ett leende.

Men de tvåsiffriga temperaturerna ser ut att bli en kortvarig historia. Enligt Axel Stigborg, jourhavande meteorolog på SMHI, kan kallare luft vara på väg ner över landet redan under natten mot torsdagen.

– Under onsdagen ser det ut att bli soligt och temperaturer uppemot 14 grader i de södra delarna av länet. Men framåt kvällen blir det allt molnigare och sedan ser det ut att komma regn under natten mot torsdagen, berättar han.

ANNONS

Sedan blir det soligt igen, men lägre temperaturer.

– Det ser ut att kunna bli soligt under torsdagen och fredagen, men samtidigt kommer den kyligare luften att ligga kvar, säger Stigborg.

Och framåt påskafton blir det rena slantsinglingen.

– Det kan vara varmare väder på väg in från söder igen, men det kan också bli så att den kallare luften behåller greppet över landet. Det är väldigt ovisst, konstaterar Axel Stigborg.

ANNONS